torsdag 1 december 2011

Julkort

Julkorten i år är inspirerade av sjön som vanligt, men även av morfars gamla förråd av Calegimaterial. Calegi är ett gammalt vykortsförlag som min morfar en gång i tiden ägde. Korten är från sekelskiftet. Det förra alltså. Vissa finns i mängder kvar, andra kanske bara i ett exemplar. Otroligt inspirerande skattgömma är det! Har försökt att göra en bunt om 5 av varje typ, men alla är såklart unika ändå!



Kort med bas av gammalt akvarellpapper. Framsidan dekorerad med en gammal bordtablett i papper som var förstörd i kanten, innuti ett glasunderlägg




Ett antal liknande kort. Bas av gamla sjökort och innuti ett julkort som är för litet för att skicka med posten. Klippt hål och runt detta en frälsarkrans gjord av akvarellpapper och ett rött papper, innerhålet faktiskt stansat, med en köpt stans. Lite lyx ska man ha till jul..



Pepparkakor av gammalt inslagningspapper, formarna är mormors gamla. En sigill stämplad med morfars gamla om än nytt bra lack. Innuti julkort med olika motiv.




Basen i detta kort är sjökort, samma pepparkakor fast nu i rött sammetspapper. Inhandlat. Men på rea. Innuti finns dessa ganska underbara små vykort, som jag var tvungen att fota för det svider lite att använda dem.